Wat betekent corona voor uw uitvaart?

Samen gaan we op zoek naar een invulling van het afscheid

Datum: 2020-03-20

Er is veel veranderd sinds de uitbraak van het Corona virus. Dat vinden wij heel erg vervelend maar binnen gestelde kader proberen we u zo goed als mogelijk van dienst te zijn. Samen gaan we op zoek naar een invulling van het afscheid. Hierin volgen wij de richtlijnen van onze branche organisatie de BGNU, die zich vervolgens laat adviseren en informeren door het RIVM.

Sinds 16 maart geldt voor de gehele uitvaartbranche dat er bij elke uitvaartdienst maximaal 30 gasten aanwezig mogen zijn. Uiteraard beslist u wie die gasten zijn. Wanneer de afscheidsdienst bij ons in het uitvaartcentrum plaatsvindt zal dit gebeuren in de grote aula. U kunt zo verspreid plaatsnemen. Andere locaties zullen besproken worden in overleg met u. 

De dienst kan worden opgenomen op dvd of stick die u na afloop mee kunt nemen. Opbaring in onze 24-uurs familiekamers is alleen nog mogelijk op afspraak. De laatste zorg wordt gegeven door onze verzorgsters. Het is niet mogelijk om als familie aanwezig te zijn. 

Helaas is het niet mogelijk een condoleance te organiseren (ook geen koffie of thee). Uit veiligheidsoverwegingen komt de uitvaartverzorger niet meer bij u thuis. U bent van harte welkom om de uitvaart met maximaal vier personen bij ons op kantoor te bespreken. Wanneer u klachten heeft die wijzen op verkoudheid, hoesten of koorts willen wij u vragen niet naar ons kantoor te komen. Een regelgesprek via telefoon, mail, facetime of Whatsapp video is natuurlijk ook mogelijk. 

In de dagen naar de uitvaart toe zal de uitvaartverzorger contact met u onderhouden. Wel is het zo dat er zo min mogelijk fysiek contact zal zijn. Ook deze afspraken kunnen via allerlei moderne technieken plaatsvinden. 

Samen met u gaan wij op zoek naar een passende invulling van het afscheid. In deze tijd van noodzakelijke fysieke afstand proberen wij u toch steeds nabij te zijn. Schroom niet contact met ons op te nemen als u vragen heeft. 

Live uitzending van de dienst

Sinds kort het is ook mogelijk om de dienst te volgen via een live uitzending, hieronder vind u de handleiding.

Handleiding live uitzending

Nieuwe afspraken

  • Vanaf 1 juni is het mogelijk een condoleancebijeenkomst te houden tot een maximum van 30 personen.
  • Vanaf 1 juli is het toegestaan een condoleancebijeenkomst te houden tot een maximum van 100 personen. Omdat wij ons houden aan de 1,5 meter afstand is het in ons uitvaartcentrum vanaf deze datum mogelijk om met 40 tot 50 personen een bijeenkomst en/of condoleancebijeenkomst te houden.

Nieuwe richtlijnen