Verzorging en opbaren

Na het vaststellen van het overlijden, wordt uw dierbare verzorgd en gekleed. Dat kunt u zelf doen of u kunt het verzorgen overlaten aan bijvoorbeeld de thuiszorg of een medewerker van Uitvaartverzorging Jobse. Daarbij mag u uiteraard aanwezig zijn en meehelpen. De verzorging kan thuis gebeuren of in het uitvaartcentrum. U mag zelf de kleding uitkiezen, bijvoorbeeld een pyjama, trouwkleding, vrijetijdskleding of een uniform. Ook kunt u kiezen voor een lijkwade of windsels. Vanuit milieuoverwegingen heeft niet-synthetische kleding de voorkeur, maar dit is geen wet.

Thuis opbaren

Als uw dierbare is verzorgd en gekleed, kunt u daarna kiezen of u het stoffelijk overschot wilt opbaren of niet. U kunt thuis opbaren of in het uitvaartcentrum. Kiest u ervoor om thuis op te baren, dan kan dat op bed of in de kist. De kist kan in overleg open blijven of gesloten worden. Alle materialen die voor het thuis opbaren nodig zijn, regelen wij voor u.

Opbaren in ons uitvaartcentrum

Kiest u ervoor om in ons uitvaartcentrum op te baren, dan heeft u de keuze tussen opbaring in het mortuarium in Vlissingen, Middelburg of Goes. Bezoek is daar op afspraak. U kunt ook kiezen voor een van onze familiekamer in Middelburg. Daarvan krijgt u een sleutel, zodat de familiekamer 24 uur per dag voor u toegankelijk is.

Ook als u gekozen heeft voor een andere uitvaartonderneming of uw verzekeringsmaatschappij de uitvaart verzorgt, dan kunt u gebruik maken van al onze faciliteiten. U bent van harte welkom. Heeft u vragen over alle mogelijkheden? Stel ze ons gerust, de medewerkers van onze uitvaartverzorging vertellen u er graag meer over.