Uitvaart kind

‘Dood,’ zei Kikker, ‘wat is dat?’
Haas wees naar de blauwe hemel.
‘Iedereen gaat dood,’ zei hij.
‘Wij ook?’ vroeg Kikker verbaasd.
Dat wist Haas niet zeker.
‘Als we oud zijn misschien,’ zei hij.

Deze ontroerende tekst uit ‘Kikker en het vogeltje’ van Max Velthuijs (Uitgeverij Leopold, 2010) verwoordt treffend waarom het overlijden van een kind zoveel emoties losmaakt. Het voelt zo onnatuurlijk als een kind sterft. Maar helaas gebeurt het wel. Een nachtmerrie voor iedere ouder en de omgeving.

Uitvaart bespreken

De medewerkers van Uitvaartverzorging Jobse staan voor u klaar in deze zware tijd. Wij komen bij u langs om de uitvaart van uw kind te bespreken en proberen u daarbij zoveel mogelijk praktische zaken uit handen te nemen. Wij informeren u helder over alle keuzes die te maken zijn: wilt u uw kind begraven of cremeren, in besloten kring of openbaar en hoe wilt u de uitvaartceremonie laten verlopen?

Persoonlijke uitvaart

Wij laten u zien welke grafkisten en rouwkaarten er speciaal voor kinderen beschikbaar zijn en denken met u mee over een passende tekst en afbeelding voor op de kaart. Samen met u geven we vorm aan de afscheidsceremonie, zodat de uitvaart echt bij uw kind past. Tot slot kunnen we u informeren over gedenkstenen of urnen voor kinderen. 

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen.

 

© citaat en beeld Stichting Max Velthuijs, onder licentie van Uitgeverij Leopold www.dewereldvankikker.nl.