Uitvaartkist of urn

Een moeilijk en confronterend moment, is het kiezen van de uitvaartkist. Op het moment dat wij dat onderwerp met u gaan bespreken, is het overlijden opeens zo werkelijk en onherroepelijk. Tijdens ons bezoek, kunnen we uitgebreide informatie over grafkisten bij u achterlaten. Zo kunt u er rustig over nadenken en hoeft u niet direct een beslissing te nemen. Hieronder een globaal overzicht van de mogelijkheden:

Eenvoudige uitvaartkisten

Hierbij gaat het om eenvoudige uitvaartkisten van spaanplaat, waarbij de decorlaag van verschillende houtsoorten kan zijn zoals, zoals eiken, beuken, mahonie of kersen. Het beslag kan van hout, metaal of touw zijn. De handgrepen zijn van hout met een vlak deksel. Het deksel kan vlak, enkel verhoogd of dubbel verhoogd zijn.

Massieve uitvaartkisten

Dit zijn duurzame uitvaartkisten, gemaakt van eiken, vuren, mahonie, kersen of populieren hout. Het beslag kan van hout, metaal of touw zijn. Het deksel kan vlak, enkel verhoogd of dubbel verhoogd zijn. De handgrepen van hout of touw met een vlak deksel.

Duurzame uitvaartkisten of manden

Wilt u een duurzame kist, dan is er tegenwoordig veel keuze: van bananenblad, bamboe, wilgentenen tot palmbladeren. Ook rieten manden zijn mogelijk. U kunt tevens kiezen voor een opbaarplateau. Het lichaam moet dan wel, volgens bepaalde voorschriften, bedekt worden.

Kleur en bekleding uitvaartkist

U kunt de uitvaartkist in elke door u gewenste kleur laten spuiten. De bekleding van een kist is standaard van katoen. Desgewenst kunt u kiezen voor satijn, bekleding met een ander motief of geen bekleding. We informeren u graag hierover.

2023_03_Jobse_Uitvaartverzorging_112_websize.jpg

Urn, assieraad of verstrooien

Na een crematie wordt de as één maand in het crematorium bewaard. Daarna mag u de definitieve bestemming van de as kiezen. Globaal zijn hiervoor twee mogelijkheden: bijzetting of verstrooiing.

  1. Bijzetting kan in een urn. Tevens kunt u de as verwerken in een assieraad.
  2. De as verstrooien kan bij het crematorium, in het buitenland, op zee, vanuit de lucht of elders, bijvoorbeeld in uw eigen tuin.

U kunt de as ook tussen de nabestaanden verdelen. Als u hierover vragen heeft, beantwoorden de medewerkers van onze begrafenisonderneming die graag. Wij kunnen u ook informeren over onze leverancier in passende as bestemmingen.